Mi is az ÉlesztŐ?

Mi is az ÉlesztŐ?

firet-2006-gombaszogRöviden valami hasonló: 5 nap, 4 éjjel, több száz fiatal, jó kedv, mély beszélgetések, Istenre figyelés, szokatlan imamódok, örvendező éneklés, feledhetetlen élmények, laza sportolás, gyönyörű táj, kikapcsolódás és feltöltődés, kérdések és válaszok…

Hivatalosan pedig az ÉlesztŐ a Fiatal Reformátusok Szövetsége által szervezett országos tábor, melyre minden páros évben kerül sor. Célja, hogy hitvallást tegyen az egy élő Istenről: Ő az, aki Jézus Krisztusban meg tudja újítani az életünket.

Az első alkalmat még Fiatal Reformátusok Találkozója néven Gombaszögön tartottuk 2006-ban. Azóta pedig – már ÉlesztŐ néven – kétszer jártunk Kovácspatakon (2008, 2012), egyszer Királylehotán (2010), legutoljára pedig 2014-ben Kopárhegyen találkoztunk, és jártuk körbe a hűség témakörét.

A főelőadónk idén Százvai László lesz. Ő vállalta, hogy tanítson és gondolkodásunkat vezesse azon a hajón, aminek jó a vége. Hogy ez mit is jelent pontosan, egyelőre maradjon titokban! 🙂

 

eleszto-2014-koparhegyEgy kis ízelítő a programból:

Nem hiányozhat az IMA sem! Az idei ÉlesztŐ-n még csak nem is imasátorba, hanem egyenesen egy hegyen épült kis kápolnába hívunk Titeket!

Természetesen most sem hiányozhat a zarándoklás, a dicsőítés, az esti tábortűz és szalonnasütés (ha a vacsora nem lenne elég…)!

A sportolás és játékok hozzátartoznak jellemünkhöz – aki szeretné, kipróbálhatja magát egyéni és csapatsportokban, de akár a közös túrán is részt vehet!

Aki pedig a gyertyafényes, hangulatos teázgatást és forró csokizást kedveli, arra tárt karokkal vár a BeülŐ!