Mi is az ÉlesztŐ?

Mi is az ÉlesztŐ?

2021. augusztus 10–14. között immár 8. alkalommal kerül megrendezésre az ÉlesztŐ.

Az ÉlesztŐ a Firesz, vagyis a Fiatal Reformátusok Szövetsége által szervezett országos ifjúsági, keresztyén találkozó, melyre minden páros évben kerül sor. A világjárvány azonban a táborokat sem kímélte, így idén rendhagyó módon páratlan évben verjük fel sátrainkat egy festői szépségű gömöri falucskában, Várhosszúréten. A tábor célja, hogy Krisztusra mutasson, hitvallást tegyen az egy élő Istenről, lehetőséget teremtsen arra, hogy az ország bármely pontjáról érkező felvidéki fiatalok együtt töltsenek pár napot egymást megismerve, hitben megerősödve, Istent dicsőítve, Isten igéjét valamint bizonyságtételeket hallgatva.

A színes és változatos programok között minden korosztály megtalálhatja az őt érdeklő lehetőségeket: érdekes előadások, evangelizációk, kreatív áhítatok, égető kérdéseket boncolgató szemináriumok, 24 órás imalánc, mély beszélgetések, laza sportolás, finom kávé és feltöltődés, míg a gyermekeket délelőtti foglalkozás és barkácsolás várja.

Feketén-fehéren. Idei témánk egy szókapcsolat, de vajon mit jelenthet? Szélsőséges gondolkodásmódot, vagy tiszta és érthető kijelentést? Esetleg egy keretet, vagy két ellentétes pólust, amik között vannak, vagy éppen nincsenek árnyalatok? Van egyáltalán a színeknek jelentésük? Na, és együtt? Főelőadónkkal, Szanyi Györggyel együtt bonthatjuk ki, ízlelgethetjük és vizsgálhatjuk meg, hogy mit jelent, ha valami feketén-fehéren… Nagy szeretettel várunk Téged is! 🙂