Tudnivalók a tábor kapcsán

Szállás, helyszín

Hol lesz idén az ÉlesztŐ?

Az idei ÉlesztŐ 2024. július 23–27. között Hercegkúton (Magyarország) kerül megrendezésre Sárospataktól nem messze a Zemplénben. A tábornak a Zemplén gyermek, ifjúsági tábor és Rendezvényház területe nyújt majd otthont.

Cím: 3958 Hercegkút, Petőfi Sándor utca 2., Magyarország

Milyen korosztályt várunk?

Az ÉlesztŐ 16 éves kortól várja a táborozókat – de ha hoznád a gyermekeidet is, őket is várjuk szeretettel (gyermekprogramokkal is készülünk).

Hol aludhatok majd?

Az alábbi lehetőségek közül választhatsz:

 • szobák a turistaházakban külön fürdőszobával (ágyhuzatot hozni kell),
 • kijelölt sátorhelyek (mosdó és zuhanyzási lehetőség biztosított).

Ha a természet lágy ölén kívánsz aludni, tudunk számodra sátorhelyet is biztosítani.  Sátrat mindenki magának kell hogy biztosítson, azonban ha mégsem tudsz szerezni, és ezt időben jelzed számunkra, korlátozott mennyiségben tudunk sátrat kölcsönadni.

Érdemes a barátaiddal, ismerőseiddel összefogni, és a regisztráció során megjegyzésben jelezni, hogy egy szobában szeretnétek lakni, vagy együtt sátorozni a tábor idején. Mindemellett a szervezők fenntartják a jogot, hogy a lehetőségekhez mérten felülbírálják a kéréseket. 

Lehetek-e közös szobában a kedvesemmel, jegyesemmel?

Közös szobát, valamint sátrazást csak házaspároknak biztosítunk.

Hogyan juthatok el a tábor helyszínére?

A tábor helyszíne autóval és tömegközlekedéssel (Sárospatakról) is jól megközelíthető. 

Ha autóval jössz és van még nálad hely, vagy nincs kivel jönnöd és nem akarsz stoppolni, javasoljuk, hogy töltsd ki a telekocsi táblázatot.

Tudok ingyenesen parkolni a közelben?

Igen, tudsz – de ha mégis nehézséget okozna a parkolás, szólj nekünk és segítünk, intézkedünk!

Hogyan tudok fizetni a táboron belül?

A tábor területén belül – beülőben, shopban és egyháztáji vásárban – kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség. Nem baj, ha forint is van nálatok. 🙂

Étkezés

Speciális étrendet követek. Mit ehetek?

A részvételi díj napi háromszori étkezést tartalmaz.

Lehetőség van alternatív étrend igénylésére is (pl. vegetariánus, laktóz- és/vagy gluténmentes), ez nem jár plusz költséggel. (Gluténérzékenyeknek a kenyeret maguknak kell biztosítaniuk.)

Az alternatív étrend igényét mindenképp jelöld be a regisztrációs rendszerben megadott személyes adataid között. Bármilyen más speciális igényt jelezz nekünk a regisztrációd során megjegyzésben. 

A gyermekek is egész adagot kapnak?

3 és 12 év közötti résztvevőink gyerekadagot kapnak. Amennyiben ezt felnőttadagos étkezésre szeretnéd váltani, a regisztráció során tüntesd fel megjegyzésben, és mi újraszámoljuk a részvételi díjat. Ezesetben, kérlek, várd meg, amíg kapcsolatba lépünk veled, a fizetést csak ezután bonyolítsd le.

Nem igénylem mindhárom étkezést. Kiválaszthatom, hogy melyiket szeretném?

Részidős étkezésre (egy-egy étkezés kiválasztására) nem, a szállás nélküli étkezésre pedig az Early Bird időszak után lesz lehetőség regisztrálni.

Regisztráció

Mennyibe kerül és mit fedez a részvételi díj?

A részvételi díj sátrazóknak 100 euró, a fedett szállást választóknak 160 euró. 

Ez magában foglalja a napi háromszori étkezést, a szállást, a programokon való részvételt.

Meddig tudok regisztrálni?

A regisztrációs időszak július 14-ig tart. Ebben az időszakban csak a találkozó teljes időtartamára, teljes ellátással lehet regisztrálni.

Lehet-e csak pár napra regisztrálni?

Részidőre csak a helyszínen lehet majd regisztrálni, 15 eurós napidíj fejében. Lehetőség lesz támogatói jegy váltására is, melynek ára 20 euró / nap. (Étkezést és a szállást napijegyeseknek nem tudunk biztosítani.)

A regisztráció lezárta után lehet-e helyben jegyet venni?

Amennyiben nem regisztráltál előre, de eljönnél a táborba, úgy napijegyet tudsz váltani helyben, melynek ára 15 Eur. Támogatói jegyet is válthatsz 20 Eur áron. Ez a programokon való részvételre jogosít fel. Szállást és étkezést ezesetben sajnos nem tudunk biztosítani.

Gyermekek vagy családok számára van kedvezmény?

A gyermekek kedvezményes áron vehetnek részt a táborban. Amennyiben családként regisztráltok, kérlek, várjátok meg amíg kapcsolatba lépünk veletek, hogy véglegesítsük a részvételi díjatokat.

Hogyan regisztráljam a családomat?

Családos regisztráció esetén elsőként a családfő regisztrál, akinek a visszaigazoló e-mailben kiküldött regisztrációs azonosítóját minden családtag regisztrációjakor meg kell adni a „Családfő” mezőben. Így a családfő részvételi díjához majd hozzáadódik a többi családtag részvételi díja. Kiskorú gyermek vagy regisztrációs fiókkal nem rendelkező személyt a „Családtagok” menüponton keresztül lehet hozzáadni, akiket aztán a családfő tud beregisztrálni az adott eseményre.

Ha még nem vagyok 18 éves, és nem a családommal érkezem, kell magammal vinni szülői beleegyező nyilatkozatot?

Igen, a táborba csak kinyomtatott, szülő vagy törvényes képviselő által aláírt beleegyező nyilatkozattal engedhetünk be, melyet a helyszínen be kell mutatni. A nyilatkozatot majd letöltheted a visszaigazoló e-mailből.

Vissza tudom mondani a regisztrációmat?

A regisztrációd akkor érvényes, ha befizetted a tábor teljes díját, kaptál erről visszaigazoló emailt, és hozzánk beérkezett a pénz.

Ha a regisztrációdat 2024. június 15-ig lemondod, a befizetett összeg 50%-át visszatérítjük. 

Ha a tábor előtt közvetlenül mondod le a részvételt, pl. hirtelen betegség, egészségügyi probléma miatt, és ezt orvosi igazolással tudod alátámasztani, akkor 90%-ot téríjünk vissza.

Ha a tábor első napján jelzed, hogy mégsem tudsz jönni, akkor már nem tudjuk visszatéríteni a befizetett összeget.

Egyéb tudnivalók

Milyen járványügyi előírásokat kell majd betartani?

A tábort az aktuális magyarországi járványügyi előírások figyelembevételével fogjuk megtartani. Ha valamilyen korlátozás lépne életbe, arról időben tájékoztatni fogunk. Ezen kívül a tábor területén több kézfertőtlenítő pontot találsz majd.

Van-e a helyszínen térerő?

A helyszínen a hegyek közelsége miatt a térerő változó lehet.

Tábori házirend

 • A tábor keresztyén alapokon működik. A tábor akkor lesz igazán jó, ha közösen tesszük azzá és imádkozunk is érte!
 • A tábori programokon való részvételt mindenkitől elvárjuk, hiszen a programokat csakis érted csináljuk! Használd ki a lehetőségeket, vegyél részt rajtuk!
 • A tábor ideje alatt a tábor területén kizárólag regisztrációs karszalagot viselve lehet tartózkodni.
 • A károkozás anyagi felelősséget von maga után.
 • Kérünk mindenki, tartson maga körül rendet és tisztaságot. Ha valami elromlik, vagy összetörik, szólj a szervezőknek, megpróbáljuk megoldani.
 • Tábor alatt elsősegélyt biztosítunk. Ezen kívül, ha valamid fáj – akár szíved, akár más testrészed – bizalommal fordulhatsz a vezetőkhöz!
 • Legyünk tekintettel a pihenőkre!
 • Korrekt magatartást várunk el a vezetőkkel és a többi táborozóval szemben.
 • Legyetek mértéktartóak!
 • A tábor területén a nyílt láng használata tilos!
 • A tábor ideje alatt az alkohol fogyasztása és a dohányzás a 18 éven aluliaknak tilos, a 18 éven felettieknek az alkoholfogyasztás csupán mértékkel, a dohányzás kizárólag az arra kijelölt helyen engedélyezett!
 • A szállások nem koedukáltak, azaz a fiúk és a lányok külön szobákban, illetve sátrakban vannak elszállásolva (kivétel a házaspárok és a családtagok).
 • A tábor ideje alatt kép- és hangfelvételek készülnek, melyekből fényképválogatások és kisfilmek készülnek, és azok nyilvánosságra jutnak. Mint résztvevő beleegyezel a személyedet illető felvételek nyilvánosságra hozatalról.
 • A házirend súlyos megsértése, közösséget kirívóan zavaró magatartás következménye a táborból való kizárás.

Kimaradt valami? Nem találod a kérdésedre a választ? Vedd fel velünk a kapcsolatot és igyekszünk segíteni. Kattints ide, és írj nekünk!