Tudnivalók a tábor kapcsán

Szállás, helyszín

Hol lesz idén az ÉlesztŐ?

Az idei ÉlesztŐ 2022. augusztus 9–13. között Királyréten (Magyarország) kerül megrendezésre a Dunakanyartól nem messze a Börzsönyben. A tábornak a Királyrét Panzió területe nyújt majd otthont.

Cím: 2624 Szokolya-Királyrét 0439, Magyarország

Milyen korosztályt várunk?

Az ÉlesztŐ 16 éves kortól várja a táborozókat – de ha hoznád a gyermekeidet is, őket is várjuk szeretettel (gyermekprogramokkal is készülünk ?).

Hol aludhatok majd?

Az alábbi lehetőségek közül választhatsz:

Hotel Prémium (megtelt)
A hotel nemrég átadott új szárnyában található összkomfortos szobák, külön fürdőszobával. 2, 3 valamint 4 ágyasak, ill. egy 2 szobás apartman áll a rendelkezésünkre 6 férőhellyel. Elsősorban családosoknak ajánljuk.

Hotel Standard (megtelt)
A hotel eredeti szárnyában található összkomfortos szobák. 6, 4 valamint 2 ágyasak, melyekhez saját fürdőszoba is rendelkezésetekre áll. Ezen szobák egyikének különleges varázsa, hogy galériás, melyhez csigalépcső vezet fel. 

Turistaszálló
Kétszintes turistaszállóban található, alacsonyabb komfortú, 8 vagy 4 fős, emeletes ágyas szobák. Közös zuhanyzók és mosdók mindkét szinten találhatóak.

Sátor
Ha a természet lágy ölén kívánsz aludni, tudunk számodra sátorhelyet is biztosítani. A turistaház alsó szintjén található zuhanyzókat és mosdókat használhatjátok. Sátrat mindenki magának kell hogy biztosítson, azonban ha mégsem tudsz szerezni, és ezt időben jelzed számunkra, korlátozott mennyiségben tudunk sátrat kölcsönadni.

Szokolya
A szokolyai református gyülekezet táborhelye, a tábortól 4,5 kilométerre lévő faluban. Elhelyezés 10-15 férőhelyes szobákban.

Érdemes a barátaiddal, ismerőseiddel összefogni, és a regisztráció során megjegyzésben jelezni, hogy egy szobában szeretnétek lakni, vagy együtt sátorozni a tábor idején ? Mindemellett a szervezők fenntartják a jogot, hogy a lehetőségekhez mérten felülbírálják a kéréseket. Egyágyas szobát sajnos nem lehet igényelni.

Lehetek-e közös szobában a kedvesemmel, jegyesemmel?

Közös szobát, valamint sátrazást csak házaspároknak biztosítunk.

Hogyan juthatok el a tábor helyszínére?

A tábor helyszíne autóval és tömegközlekedéssel is jól megközelíthető. 

Ha autóval jössz és van még nálad hely, vagy nincs kivel jönnöd és nem akarsz stoppolni, javasoljuk, hogy töltsd ki a telekocsi táblázatot.

Tudok ingyenesen parkolni a közelben?

Igen, tudsz – de ha mégis nehézséget okozna a parkolás, szólj nekünk és segítünk, intézkedünk!

Hogyan tudok fizetni a táboron belül?

Idén először a Beülőben és a Shopban a fizetés egy belső kártyarendszeren keresztül történik. A helyszíni regisztrációkor kapsz egy nyakbaakasztót, ez lesz tulajdonképpen a tábor ideje alatt a bankkártyád, valamint az ebédjegyed. Ennek a kártyának a segítségével tudsz fizetni a reggeli kávédért a Beülőben, és a shopban kiválasztott fireszes cuccokért is.

Hogyan tudom feltölteni a kártyámat?
A kártyádat készpénzzel tudod feltölteni akár már rögtön a megérkezésed után, vagy a regisztrációs pultban minden nap 09.00–09.30 (csütörtökön 08.30–09.00) és 13.30–14.00 óra között. De ne izgulj, ha este tízkor a Beülőben jönnél rá, hogy már nincs elég pénz a kártyádon egy újabb forró csokira, akkor ott is lesz mód az egyenleg töltésére.

Milyen pénznemben?
A feltöltés csak euróban lehetséges, a minimum összeg 5 euró. Kérünk, hogy amennyiben van lehetőséged rá, készíts elő kerek összeget a kártya töltéséhez, hogy minél gyorsabb lehessen a folyamat.

Mi történik, ha a tábor végén még marad pénz a kártyámon?
FIGYELEM! A kártyára csak annyi pénzt tegyél, amennyit el is költesz, mert a tábor végén a kártyán maradó összeget nem áll módunkban visszafizetni. (A kártyán maradt összeget a tábor szervezési költségeinek térítésére használjuk fel.)

Étkezés

Speciális étrendet követek. Mit ehetek?

A részvételi díj napi háromszori étkezést tartalmaz. Lehetőség van alternatív étrend igénylésére is (vegetariánus, laktóz- és/vagy gluténmentes). Ennek igényét mindenképp jelöld be a regisztrációs rendszerben megadott személyes adataid között. Bármilyen más speciális igényt jelezz nekünk a regisztrációd során megjegyzésben.

A gyermekek is egész adagot kapnak?

3 és 15 év közötti résztvevőink gyerekadagot kapnak. Amennyiben ezt felnőttadagos étkezésre szeretnéd váltani, a regisztráció során tüntesd fel megjegyzésben, és mi újraszámoljuk a részvételi díjat. Ezesetben, kérlek, várd meg, amíg kapcsolatba lépünk veled, a fizetést csak ezután bonyolítsd le.

Nem igénylem mindhárom étkezést. Kiválaszthatom, hogy melyiket szeretném?

Igen, június 25-től már részidőre is tudsz regisztrálni, valamint kiválasztani, hogy melyik étkezést (reggeli, ebéd, vacsora) szeretnéd megrendelni. Emellett lehetőséged van szállás nélküli étkezésre is regisztrálni.

Regisztráció

Mit fedez a részvételi díj?

A teljes ellátásra befizetett részvételi díj magában foglalja a napi háromszori étkezést, a szállást, a programokon való részvételt.

Meddig tudok regisztrálni?

A regisztráció július 24-ig tart. Ezután már csak a helyszínen fogsz tudni napi jegyet váltani (8 Eur), mely a programokra való részvételre jogosít fel, szállást és étkezést nem tartalmaz.

Lehet-e csak pár napra regisztrálni?

Igen, június 25-től július 24-ig már részidőre is tudsz regisztrálni (napokra választható szállás és étkezés). Amennyiben csak étkezésre tartasz igényt, úgy napi díjjal (8 Eur) kiegészítve tudsz regisztrálni, mely biztosítja a programokon való részvételt is.

A regisztráció lezárta után lehet-e helyben jegyet venni?

Amennyiben nem regisztráltál előre, de eljönnél a táborba, úgy napijegyet tudsz váltani helyben, melynek ára 8 Eur. Ez a programokon való részvételre jogosít fel. Szállást és étkezést ezesetben sajnos nem tudunk biztosítani, de a környéken számos lehetőség akad még:

Étkezés:

Szállás:

Gyermekek vagy családok számára van kedvezmény?

A gyermekek kedvezményes áron vehetnek részt a táborban. Amennyiben családként regisztráltok, kérlek, várjátok meg amíg kapcsolatba lépünk veletek, hogy véglegesítsük a részvételi díjatokat.

Hogyan regisztráljam a családomat?

Családos regisztráció esetén elsőként a családfő regisztrál, akinek a visszaigazoló e-mailben kiküldött regisztrációs azonosítóját minden családtag regisztrációjakor meg kell adni a „Családfő” mezőben. Így a családfő részvételi díjához majd hozzáadódik a többi családtag részvételi díja. Kiskorú gyermek vagy regisztrációs fiókkal nem rendelkező személyt a „Családtagok” menüponton keresztül lehet hozzáadni, akiket aztán a családfő tud beregisztrálni az adott eseményre.

Ha még nem vagyok 18 éves, és nem a családommal érkezem, kell magammal vinni szülői beleegyező nyilatkozatot?

Igen, a táborba csak kinyomtatott, szülő vagy törvényes képviselő által aláírt beleegyező nyilatkozattal engedhetünk be, melyet a helyszínen be kell mutatni. A nyilatkozatot majd letöltheted a visszaigazoló e-mailből.

Vissza tudom mondani a regisztrációmat?

Regisztrációdat ingyenesen 2022. június 30-ig mondhatod le. Ezután sajnos a tábordíjadat már nem áll módunkban visszatéríteni.

Ha viszont tudsz valakit, aki helyetted szívesen eljönne a táborba, lépj velünk kapcsolatba, és megpróbáljuk megoldani a cserét.

Egyéb tudnivalók

Milyen járványügyi előírásokat kell majd betartani?

A tábort az aktuális magyarországi járványügyi előírások figyelembevételével fogjuk megtartani. Ha valamilyen korlátozás lépne életbe, arról időben tájékoztatni fogunk. Ezen kívül a tábor területén több kézfertőtlenítő pontot találsz majd.

Van-e a helyszínen térerő?

A helyszínen a hegyek közelsége miatt csak korlátolt térerő van.

Tábori házirend

 • A tábor keresztyén alapokon működik. A tábor akkor lesz igazán jó, ha közösen tesszük azzá és imádkozunk is érte!
 • A tábori programokon való részvételt mindenkitől elvárjuk, hiszen a programokat csakis érted csináljuk! Használd ki a lehetőségeket, vegyél részt rajtuk!
 • A tábor ideje alatt a tábor területén kizárólag regisztrációs karszalagot viselve lehet tartózkodni.
 • A károkozás anyagi felelősséget von maga után.
 • Kérünk mindenki, tartson maga körül rendet és tisztaságot. Ha valami elromlik, vagy összetörik, szólj a szervezőknek, megpróbáljuk megoldani.
 • Tábor alatt elsősegélyt biztosítunk. Ezen kívül, ha valamid fáj – akár szíved, akár más testrészed – bizalommal fordulhatsz a vezetőkhöz!
 • Legyünk tekintettel a pihenőkre!
 • Korrekt magatartást várunk el a vezetőkkel és a többi táborozóval szemben.
 • Legyetek mértéktartóak!
 • A tábor területén a nyílt láng használata tilos!
 • A tábor ideje alatt az alkohol fogyasztása és a dohányzás a 18 éven aluliaknak tilos, a 18 éven felettieknek az alkoholfogyasztás csupán mértékkel, a dohányzás kizárólag az arra kijelölt helyen engedélyezett!
 • A szállások nem koedukáltak, azaz a fiúk és a lányok külön szobákban, illetve sátrakban vannak elszállásolva (kivétel a házaspárok és a családtagok).
 • A tábor ideje alatt kép- és hangfelvételek készülnek, melyekből fényképválogatások és kisfilmek készülnek, és azok nyilvánosságra jutnak. Mint résztvevő beleegyezel a személyedet illető felvételek nyilvánosságra hozatalról.
 • A házirend súlyos megsértése, közösséget kirívóan zavaró magatartás következménye a táborból való kizárás.

Kimaradt valami? Nem találod a kérdésedre a választ? Vedd fel velünk a kapcsolatot és igyekszünk segíteni. Kattints ide, és írj nekünk!