Előadók, programleírások

Idén is változatos programokkal készülünk számotokra: ismerkedj meg az egyes előadókkal még a tábor kezdete előtt átolvasva az alábbi programleírásokat.

Ha a programok pontos időpontjára és helyszínére vagy kíváncsi, itt megtalálod a teljes programrácsot. ?

Főelőadók

---

Bolyki László

Bolyki László 1973-ban született Budapesten. Zenész (Bolyki Brothers, Budapesti Fesztivál­zenekar, Erkel Ferenc Kamarazenekar), lelkigondozó, párkapcsolati és önismereti tréner. Határainkon innen és túl is ismert előadó, publicista. A Biatorbágyi Keresztyén Testvér Gyülekezet igehirdetője, négy gyermek édesapja, egy unoka nagypapája. Eddig négy könyve jelent meg: Milyen zenét szeret Isten?, Kegyelem és kalmárszellem, Pedig mi azt hittük/Valláskárosultak evangéliuma, és A lélek húrjai.

Fóris Tamás

Fóris Tamásnak hívnak. Orsival, a feleségemmel és hat gyermekünkkel Veszprémben élek, a Vekker Keresztény Közösség lelkipásztora vagyok. Az Úr Jézus már gyerekkoromban megmentett, később pedig a szolgálatára hívott. Körülbelül 23 éve tekintem a lelkészi munkát hivatásomnak. Célom, hogy a lehető legtöbb embernek segítsek rátalálni Jézus Krisztusra, akik pedig rátaláltak, azoknak segítsek hasonlóvá válni őhozzá. A gyülekezeti szolgálat mellett egy felekezetfüggetlen missziós és tanítványnevelő program, a Növekedés Iskolája kidolgozásán és felépítésén fáradozom. Szabadidőm nincs, a hobbim a családom. ? Örülök, hogy az idei ÉlesztŐ táborban veletek lehetek, hiszem, hogy áldás lesz számunkra!

Evangelizátorok

---

Gémes Tamás

Gémes Tamás 1977. július 27-én született Buda­pesten. A Szent István Gimnáziumban érettségizett, majd a Budapesti Műszaki Egyetem építész karán szerzett diplomát. Egyetemi évei alatt ismerte meg az Urat a Timóteus Társaság szolgálata kapcsán, majd a Budapesti Golgota Gyülekezetbe kezdett járni. A Golgota egyház által megvásárolt vajtai Zichy-kastély felújításán dolgozott, majd a bibliaiskola megnyitásakor diákként, később tanársegédként tevékenykedett, ahol teológiai diplomát is szerzett. Éveken keresztül volt az iskola óraadó tanára. Házas, felesége Sára, együtt nevelik öt fiúgyermeküket: Márkó 16, Dániel 14, Barabás 10, András 8, Dávid 6 éves. Jelenleg Vácon él, és az ottani Golgota gyülekezetet pásztorolja 16 éve.

Géresi Róbert

Géresi Róbert 1967. július 18-án született Király­helmecen. Az általános iskolát Kisgéresben és Királyhelmecen végezte, és ugyanitt érettségizett a magyar gimnáziumban. Teológiai tanulmányait Prágában végezte. Civil katonai szolgálata után 1995 szeptemberétől Abaújszinán, Miglécnémetiben és Perényben szolgál református lelkészként. A Firesz alapítói közé tartozik, a szövetség elnöke volt több cikluson keresztül. A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspökhelyettese volt tizenkét éven át, 2021 januárjától pedig az egyház püspöke. Szívében mindig „fireszes”.

Kiss Miklós

A nevem Kiss Miklós (Miki), a kelet-szlovákiai Örösben élek családommal: feleségemmel és három gyermekünkkel. Boldog férj, apa, református lelkész vagyok, aki szívesen tölt időt a természetben. A szeretteimen kívül közel áll hozzám a labdarúgás, a zene, a podcastok, és mostanában a motorok és a méhek is. A Fireszben régi motorosnak számítok, de nagyszerű munkatársaim ezt csak néha éreztetik velem. ? Szeretek csapatban dolgozni, és szívesebben adok gólpasszt, mint gólt.

Esti dicsőítések

---

Dics-Action

Mi vagyunk a Dics-Action, a Révkomáromi Református Gyülekezet dicsőítő zenekara. Célunk, hogy Isten igéjét dallamok által, énekkel hirdessük és juttassuk el a szívekbe.

Firesz Cantate Domino kórus

A Firesz Cantate Domino kórussal már 25 éve járjuk a felvidéki gyülekezeteket, és dicsérjük az Urat.

A kórus tevékenységében nemcsak Szlovákiából, de más országokból érkező tagok is részt vesznek. Évente négyszer találkozunk egy-egy hétvégére, amely során kóruspróbát tartunk, majd vasárnap szolgálunk egy-egy gyülekezetben. Várjuk sok szeretettel az új (és persze régi) tagokat, akik egy jó csapattal szeretnék énekben dicsérni az Urat.

Szemináriumok

---

Csókay András: Istennel a műtőben

Csókay András 1956-ban született Budapesten. 2019-ben ő vezette a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásának idegsebészeti munkáját, amelyre a világ számos pontján felfigyeltek. Feleségével, Altay Daniellával öt gyermekük van.

„Korunk háborújában a legfontosabb feladat, hogy pontosan tudjuk, mit kér tőlünk Jézus, hogy megváltoztassuk a világ menetét. Három útról szeretnék tanúságot tenni az életemből, ami elvezethet a bennünk élő názáreti Jézushoz:

  1. Bűnbánat (a tékozló fiú megtérése)
  2. A szenvedés teremtő energiája (kisfiam halála)
  3. Ellenségszeretet (a sziámi ikrek szétválasztása kapcsán történt sátáni praktikák csak Jézussal voltak kezelhetők)”
Boros Lajos, Vatai Gyula: A rab, az őr és Jézus

Nevem Boros Lajos, Budapesttől nem messze, egy kis faluban élek házasságban. Két kisgyermekünk van. Jelenleg a Magyarországi Baptista Egyház börtönmissziójának vezetője vagyok. A múltam nagyon drámai; több évtizedet töltöttem a rácsok mögött rabként, ahol 28 évvel ezelőtt egy hosszan tartó szabadságvesztés elején megérintett a Krisztusról szóló evangélium, és megtértem Istenhez. Rácsok mögött lettem szabad. 2015-ös szabadulásom óta Isten az evangélium szolgálatába állított, azóta hirdetem a Krisztusban nyert szabadság útját.

Vatai Gyula, 52 éves nyugalmazott börtönparancsnok vagyok. 2002-től 2011-ig a Váci Fegyház és Börtönt igazgattam. Jelenleg evangélikus hitoktatóként dolgozom, valamint a Baptista Tevékeny Szeretetmisszió Új Esély Központjában mint terápiás munkatárs tevékenykedem a szenvedélybetegek között. A börtönben szólított meg Isten, és hittel vallom, hogy Jézus, az én Uram kegyelméből a kutyából bizony lesz szalonna.

Szilágyi Lilla: Szeretet és szolgálat

Szeretet és szolgálat. Két évtizede erről szól az életem, életünk. Szeretet, amely a szolgálatra is motivál. Isten szeretete, amiből naponta erőt merítek, és amit akár a családomban (a férjem és a két gyermekem felé), akár a gyülekezetben vagy a szeretetszolgálati munkám során továbbadok másoknak.

Szomatopedagógusként és művelődésszervezőként végeztem, hogy aztán a Baptista Szeretet­szolgálatnál a legváltozatosabb feladatokban és helyeken használjam mindazt, amit Istentől kaptam. Emberkereskedelem áldozatait segítettük Magyarországon, mozgássérült és egyéb fogyatékossággal élő gyermekekkel és fiatalokkal foglalkoztam Magyarországon, Észak-Koreában, Kambodzsában, Vietnámban, a Nyugat-Szaharában, Haitin, valamint segélyezési programokban vettem részt. Éltünk fiatal házasként hónapokig Észak-Koreában, de a közelmúltban az Egyesült Államokban is. Az ukrán krízis kezdete óta pedig a háborús menekültek támogatásáról, segélyezéséről, szolgálatáról szól az életem. No meg a családomról, a férjem támogatásáról, aki ma a Szeretetszolgálat elnöke.

Lackfi János: Hinták (színdarab)

Lackfi János nem véletlenül népszerű az olvasók és a hallgatóság körében. Sziporkázó soraival, értékrendjével és korunkra oly találóan ref­lektáló gondolataival méltán lett az egyik legfontosabb szövegszabásza (ahogy a költő önmagát titulálja) a kortárs magyar irodalomnak.

Tarjányi Krisztina Irma és Molnár Enikő színművészek a Budapesti Őrtüzek Imádság Házának önkéntes szolgálói, Erdélyből kerültek Budapestre. Találkozásuk után fogalmazódott meg bennük a gondolat, hogy szívesen előadnák az általuk is nagyon kedvelt Lackfi János Hinták című kétszereplős darabját, amelyet egy fiatal kortárs zeneszerző, Varga Abigél, egy fiatal erdélyi grafikus, Ilyés Mariann, valamint egy cselló- és egy fuvolaművész bevonásával, a komolyzenének és a vizuális művészetnek fontos szerepet adva, rendhagyó módon állítottak színpadra.

A női szerep általánosságok nélküli definiálása, az életadás komplex kérdéseinek taglalása és a kapcsolatokban való őszinte szabadság megfogalmazására való törekvés a legfőbb célja a produkciónak.

Az előadás fontos része az azt követő pódiumbeszélgetés, a közönséget ily módon is bevonva a darab által felvetett kérdéseken való közös gondolkodásra.

Uzsalyné dr. Pécsi Rita: Fejleszt vagy rombol? A képernyő és az internet hatásai

„A képernyő, egy kütyü túlzott ingerei kifejezetten azokat az agyi területeket támadják meg, amelyeket a morfium, a cannabis, sőt akár a heroin, a kokain is.” (Magyar Nemzet 2022. január 24. – Mintha drogot adnánk a gyerekeinknek)

Uzsalyné dr. Pécsi Rita főiskolai tanár, neveléskutató, négygyermekes édesanya. Legjobban az érdekli, hogy hogyan tanítsunk-neveljünk úgy, hogy ne csupán ismereteket, hanem életet alakító tudást és tapasztalatot adjunk át. Előadásában a képernyőtől való függőség kialakulásáról és annak megoldásairól lesz szó:

A képernyőzés és a fejlődő idegrendszer; Életkorhoz illő használat? Hogyan válik valaki függővé? A Patkány Hotel kísérlet; Közösségi média: kapcsolat vagy illúzió? Van védelem? Tanítható? Mire való a gép? Mire való az agy?

Keresztyén a kirakatban – Kerekasztal-beszélgetés

Mindannyiunkat foglalkoztat az, hogy hogyan tudjuk megélni a hitünket a munkánk során. Hogyan tudunk eredményesek lenni anélkül, hogy az értékeinkkel ellentétes módon viselkednénk. Lehet egyáltalán tisztességesen karriert építeni? És mi történik, ha ez a karrier történetesen a széles nyilvánosság, történetesen a média területén épül?

A kerekasztal-beszélgetés során ismert személyek osztják meg tapasztalataikat és gondolataikat arról, mit jelent keresztyénnek lenni a művészvilágban, a médiában, az élsportban. Hogyan birkóztak meg a nehézségekkel a pályájuk során, és hogyan élték meg a magasságokat; és mi az, ami ezekből egy mai fiatalnak útravalóul szolgálhat.

Keresztes Ilona

Újságíró. 23 évig a Kossuth Rádióban dolgozott. Jelenleg az EWTN Katolikus TV munkatársa. 10 éve alapította a Fiatalok az Élet Szolgálatában közösséget az Együtt az Életért Egyesület keretében.

Műsorkészítőként a családokat érintő kérdések érdeklik legjobban. Jelenleg legfőbb küldetésének érzi, hogy szót emeljen a legkisebbek érdekében; megmutassa az emberi élet első kilenc hónapjának szépségét; képviselje a méhen belül fejlődő gyermekek élethez való jogát, és segítsen a kismamáknak, ha krízisben vannak.

Férjével 36 éve házasok. Négy felnőtt fiúgyermekük és két unokájuk van.

Rajkai Zoltán

Rajkai Zoltán 1969. december 27-én született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett 1993-ban. Az egyik legszebben beszélő magyar színészként tartják számon. Versmondóként is közismert.

Aktív szinkronszínész, már több, mint 100 filmben hallhattuk a hangját. (Hulk / Bruce Banner, Bradley Cooper vagy Mickey egér állandó magyar hangja.) Több, mint 25 éve a Katona József Színház egyik vezető színésze. Aktív tagja a Pasaréti Református Gyülekezetnek. Jelenleg feleségével és négy gyermekével él. Hobbija a festészet és a zenélés.

Zámbori Soma

Zámbori Soma Szolnokon született 1979. június 3-án. 2002-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Játszott a Radnóti Miklós Színházban, a szolnoki Szigligeti Színházban és a Budapesti Kamaraszínházban is. Sokat foglalkoztatott szinkronhang, mások mellett Chris Evans, Ryan Gosling, Chris Pine, Bear Grylls és a Madagaszkár oroszlánjának állandó magyar hangja. Soma nem csak színész, hajóskapitány is.

Barátjával, Nagy Péterrel elhatározták, hogy Pál apostol nyomába eredve követik útvonalát, kutatják tevékenységének hatásait a mai emberekre, és minderről egy informatív és szórakoztató dokumentumfilm-sorozatot készítenek „Pál apostol nyomában” címmel. Lelkészi segítőként szolgál a dél-pesti Golgota keresztény közösségben.

„Hozzá hű leszek…” – Pódiumbeszélgetés

„Hozzá hű leszek, vele megelégszem. Vele szentül élek…” – avagy a házasságban megélt szexuális életünk kihívásairól…

Fogarasi András és Fogarasiné Pusztai Virág

Magunkról annyi, hogy 25 éve vagyunk házasok, 6 gyermekünk közül egy már férjhez ment, egy jövőre fog, a legkisebb 16 éves. András gyermekneurológus, én mentálhigiénés szakember vagyok. Mind a ketten a MRE Bethesda kórházban dolgozunk. Hitoktatással és jegyesoktatással sok éven át együtt dolgoztunk, én még iskolában Családi Életre Nevelés (CSÉN) órákat is tartottam. Itt gyakran beszélgettünk a fiatalokkal párkapcsolati témákról. Őszintén és közvetlenül tudunk a párkapcsolati nehézségekről és örömökről is beszélgetni.

Süll Tamás

Süll Tamás vagyok, 23 éve férj, 16 éve apa, egy éve nagyapa. Táncpedagógus, lelkipásztor, mentálhigiénés segítő szakember és házassági tanácsadó.

„Szeretem, ha gondolatom, testem és lelkem is mozgásban van.”

Esti programok

---

Játékest

Indulás, (meg)érkezés, (meg)érzés, ismeretlen ismerősök, találkozások, kapcsolódás, közös pontok, első élmények, rácsodálkozások. Gyere, és légy részese egy közös, laza tábori alapozásnak! Szeretettel és jégtörővel várunk!

Szabó Mátyás Truebadur

Zenész, zeneterapeuta, zenepedagógus.

Őszinte, lélekszövő dalaival egy különleges, bensőséges atmoszférát teremt koncertjein. Több akusztikus formációban megfordult már, de most looperével egyszemélyes zenekarként adja elő saját dalait, verseit, feldolgozásait. Egy igazi zenés barangolás klasszikus és kortárs költők versei közt. Mostanában templomok, kávéházak, teaházak, művelődési házak, lakáskoncertek visszahívott vendége.

…Dallamokká öltöm verseimet,
lelkükre varrom az éneket
összeolvad hangban, mi üzenet…

Kvíz

Tudod, mikor vezették be Szlovákiában az eurót? És azt, hogy hány Oscar-díjat nyert a Titanic? Esetleg hogy ki fedezte fel a C-vitamint?

Ha ezekre a kérdésekre tudtad a választ, vagy legalábbis kedvet kaptál egy esti kvízjátékra, akkor várunk Téged és három csapattársadat csütörtök este a nagysátorban!

Zámbori Soma és felesége, Fazekas Rita bizonyságtétele

Hivatástudattal megáldott, hívő emberek, 22 éve házasok, három gyermek szülei.

„Valamit látnak bennünk, amit érdemes megosztani fiatalokkal, házasság előtt állókkal, házasokkal. Nem vagyunk megmondóemberek, mi csak elmondjuk, hogy nálunk hogyan működik a kapcsolat egymással, a gyerekekkel. És ha kell, beszélünk a kudarcainkról is, hiszen ezt az egészet csak nagyon őszintén érdemes csinálni. A házasságunkat mi szövetségnek tekintjük, és Isten szemében szent intézménynek. Ezt komolyan is gondoljuk, erre tettük fel az életünket. A kapcsolatunkban persze jöhetnek akadályok, de folytonosan jelen van a tudatos döntésünk: a kettőnk közötti szeretet. Ez az »ásó, kapa, nagyharang«, ha úgy tetszik… Próbáljuk kerülni a megelégedettség érzését, mert az már lehet, hogy valaminek a végét jelzi – a munkában is így van ez.”

Vezetett ima

Sok mindent kaptunk az Úrtól, többek közt fantáziát, amivel akár csodálatos dolgokra is képesek lehetünk! Ezt már a jezsuiták is felismerték, akiknek az egyik imamódját fogjuk kipróbálni ezen az alkalmon, kiegészítve pár neurobiológiai kutatás érdekes eredményével.

A vezetett ima 10 fős csoportban zajlik. Feliratkozni az Imasátorban lehet.

Néptáncház

Szeretnéd kicsit átmozgatni magad, de nem tudod, hogyan? Tarts velünk egy fergeteges táncházba, ahol a testmozgás mellé a jó szórakozás is garantált. Nézd meg, mit hoznak ki lábaidból őseink dallamai. A tánc nem bonyolult, így a kezdők is gyorsan belejönnek. Gyere, és öntsük együtt örömünket táncba és énekbe, ahogy a népdal is szól:

Hipp-hopp, itt is, amott is,
A mi házunk előtt is!
Menjünk táncba, vigadjunk,
Egyet-kettőt ugorjunk!

Állandó programok

---

Imasátor

Az Imasátor a te kis szobád/kuckód, ahová elvonulhatsz lecsendesedni és feltöltődni, ahonnan kizárhatod a külvilág zaját, és őszintén megoszthatod Istennel a mindennapi ügyes-bajos dolgaidat, örömeidet, félelmeidet és bánatodat. Szívesen meghallgat, és szeretettel vár téged.

Az Imasátorban bekapcsolódhatsz az imaláncba, amely minden nap egy előre meghatározott időben lesz megtartva.

Imakéréseiddel is bátran fordulj hozzánk személyesen, vagy írd meg nekünk őket, és tedd az imadobozba! Minden este imádkozunk értük.

Ha pedig szeretnél kipróbálni új imaformákat, szeretettel várunk az esti vezetett imaalkalmakra.

„Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének,” ezért tarts velünk, imádkozzunk együtt!

Meghallgatlak

Ha szeretnéd megosztani valakivel örömödet, bánatodat, kétségeidet, kérdéseidet, mentálhigiénés szakember önkénteseink várnak sok szeretettel egy beszélgetésre, ahol szívesen meghallgatnak. Az imasátorban lévő füzetben találsz elérhetőséget, és tudsz is jelentkezni hozzájuk. Csak bátran!

Imacatching

Avagy keresd a jeleket! A természetben járva megcsodálhatjuk Isten csodálatos világát, kívül hagyva minden gondot és terhet. Ebben segítenek minket az előre megadott koordináták és az apró jelek – mini dobozok vagy ládikák, melyek mindig megmondják, merre induljunk és mi a következő lépés. Induljunk útnak egyedül, családdal vagy barátokkal: Isten végig vezetni fog bennünket.

BeülŐ

A BeülŐ a tábor egyedi és megismételhetetlen, saját márkás kávézója! Egy hangulatos hely, ahol beszélgethetsz a barátaiddal, a rég nem látott ismerőseiddel; új emberekkel ismerkedhetsz meg; átgondolhatod az előadásokon és szemináriumokon elhangzottakat. Ezek mellé az értékes beszélgetések és találkozások mellé finomabbnál finomabb italokat készítünk Neked! Nézz be hozzánk, szeretettel várunk!

Elsősegély-oktatás

Vajon te tudnál segíteni egy balesetet szenvedett emberen? Gyere, és tanuld meg (vagy ismételd át) az elsősegélynyújtás alapjait! Nagy szeretettel várlak téged az ebédszünet alatt a nagysátorban, ahol 15-20 perces turnusokban próbálhatod ki az alapvető elsősegély-nyújtási technikákat.

Túra

Kedves ÉlesztŐ-résztvevők!

Nagy szeretettel várok minden olyan érdeklődőt, aki szeretne egy kicsit sétálni, „túrázni” a Börzsöny nagyon szép hegyeiben. Semmilyen nagy izzasztós túrára ne gondoljatok, csak egy max. 10 km-es sétára a közeli természetben Királyrét környékén. Az időtartama legfeljebb 3 óra, mivel a kiváló előadásokról sem szeretnénk lemaradni (jómagammal egyetemben). Mindez az ebéd utáni pihenőt töltené ki. Továbbá tudom ajánlani – és ezt mindenkinek (gyerekes családok részére is) – a helyi kilátó megtekintését, „megmászását” is. A sportos fiataloknak kilátással együtt is kb. 1 órát vesz igénybe (izzadás lehetséges). Mindenki más, ahogy jólesik neki, de az sem több 1,5 óránál. Ezt vezető nélkül is meg tudjátok tenni szinte minden időszakban (tudom ajánlani a napkeltét, igaz, akkor már 5:25 körül fent kell lennetek a kilátóban!).

Túrás és baráti szeretettel a szervezők nevében,
Attila

Sport

Sziasztok Ifjúság! Ritka, hogy évente van ÉlesztŐ, de csak most, csak nektek idén is lesz. Sőt! Sport is! Nem is akármilyen. Amire lehet számítani: röpi, foci, méta, pingpong (ha minden jól megy, idén nem kell renoválni az asztalt), spikeball, számháború. Továbbá: speedminton, csocsó, biliárd és mások.

Gardróbvásár

Újra megrendezzük ruhavásár-akciónkat! Add le nálunk már nem hordott ruhadarabodat, és találj akár egy új kedvencre is!

  • a ruhákat a regisztrációnál adhatod le;
  • jelképes összegért tudsz ruhát vásárolni;
  • a felajánlott ruhákért cserébe egy kupont adunk a Shopba;
  • az összegyűlt összeggel az Élesztőt támogatjuk;
  • amennyiben nem kel el a ruhád, két lehetőséged van:
    hazaviheted magaddal, vagy ránk bízhatod, és mi gondoskodunk róla, hogy jó helyre jusson.
Családos alternatív programok

Örülünk, hogy velünk tartotok a 2022-es Élesztőn Királyréten. Van néhány jó hírünk számotokra! A táborhely közelében több alternatív program is található, ahová gyerkőceitekkel ellátogathattok.

Királyréti tanösvény

Amennyiben kedvelitek a természetjárást, s közben az izgalmas rejtvényfejtést, ajánljuk a Királyréti tanösvényt, mely 2,9 km hosszú, nagyjából 1,5 óra szükséges a bejárására. Kilenc állomásán tanulhattok a környék szokásairól, növényzetéről, állatvilágáról testközelből. Részletek itt: https://www.dunaipoly.hu/hu/helyek/tanosvenyek/kiralyreti-tanosveny.

Kacár tanya

Kb. 10 perc autózással eljuthattok a Kacár tanyához, ahol különböző kézműves és egyéb foglalkozásokon vehettek részt, lovaskocsizásra szintén van lehetőség. A tanya szombaton látogatható, belépőt kell fizetni, illetve minden plusz tevékenység szintén fizetős. Részletek az alábbi weboldalon: http://www.kacar.hu/.

Királyréti Erdei Vasút

A Királyréti Erdei Vasúttal bejárhatjátok a Királyrét–Kismaros útvonalat, valamint megtekinthetitek a Királyréti Hajtványpályát is. Az első kisvasút hétköznap 8.38-kor indul, majd 1-2 óránként várható a következő járat. Erről, illetve a jegyárról a következő linken tájékozódhattok: https://www.kiralyreti-erdei-vasut.hu/.

Ciszterci Nővérek monostora

Kismaroson a Ciszterci Nővérek monostorát lehet érdemes meglátogatni, részletek itt: https://www.cisztercimonostor.hu/.

Törökmezői Állatpark

A legizgalmasabb kirándulás kicsit távolabb, nagyjából 20 percnyi autózásra van, mégpedig Törökmezőn. Az állatpark hétfő kivételével minden nap 10.00-től 18.00-ig ingyenesen látogatható. Közel félszáz állatfaj – különböző emlősök (pl. láma, tengerimalac, szurikáta), madarak (pl. papagájok, fácán) és hüllők (teknősök, kígyók) – tekinthető (sőt, simogatható) meg itt, valamint néhány tematikus ismeretterjesztő program is vár benneteket. Részletek az alábbi linken: http://borzsonyi-kirandulas.hu/torokmezoi-allatpark/.

Dunakanyar Kalandpark

Ha ennél is nagyobb izgalmakra vágytok, a közelben lévő kalandpark garantáltan kielégíti igényeiteket! A nyitvatartás az állatparkéval megegyező, a különböző pályák 3 éves kortól látogathatók. A jegyárakról és egyéb feltételekről itt tájékozódhattok: http://borzsonyi-kirandulas.hu/dunakanyar-kalandpark/.