Előadók

Igehirdetők

---
Szanyi György, főelőadó

Szanyi György, főelőadó

Talán a megtérésem igéje határozza meg leginkább az életemet: él bennem a Krisztus (Gal 2,20). Amióta megszólalt a lelkemben ez az igevers, azóta keresem ennek a titkát, s próbálom megérteni, miért pont bennem él. Alkalmatlan vagyok az életre, a beszédre, a tisztaságra, egyszóval mindenre, csak arra nem, hogy bennem Krisztus éljen? Ennek a ténye lenyűgöz, tűzzel tölt el, megszégyenít és megbénít, aktivizál és értelmet ad, de felfogni képtelen vagyok, miért pont bennem és miért pont én? Pedig így van! Több évtizede tapasztalom ezt a csodát, s köszönöm Neki a lehetőséget az életre. Csodákat éltem meg. Felnőttem, elhívást kaptam, társat kaptam, családot kaptam. Csordultig vagyok hálával.

Kárpátaljáról indultam, egy kis faluból Palágykomorócról, a szlovák határ közvetlen közeléből. A Nagyberegi Református Líceum volt az a hely, ahol megneveltek. Kolozsváron végeztem a teológiát. Feleséget a Barcaságból, Erdély csücskéből ajándékozott nekem az Isten. Lídia lányom még Kolozsváron született, 2000-ben. Aztán a többiek Fehérgyarmaton jöttek a világra, mert ez volt a legközelebbi kórház Magyarországon, ahová elértünk szülni a határon át: Ketura 2004-ben, Réka 2006-ban, Botond 2014-ben születtek. Első szolgálati éveimet még a teológián kezdtem, Kolozsváron, Visky János mellett a Bulgária-telepi Református Egyházközségben. Csodálatos kezdés volt! Majd Kárpátalján Halábor, Mezővári és később Borzsova következett. 2003-tól 12 éven át voltam vezetőségi tagja, majd vezetője a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezetnek. A legszebb éveim! Mindent kipróbáltam, amit akkoriban a szolgálat terén lehetett, Isten tágas térre állított. Csodákat éltem meg. Több fiatal csapat nőtt fel velem, és indult útjára, akikért hálás vagyok és kiváltságnak tartom, hogy része lehettem az életüknek. Mindig Isten akaratát kerestem, s így kaptam vezetést arra, hogy egy ideje Hajdúsámsonban építsem az ő országát. Kalandnak élem meg az Isten útján való járást, néha extrém kaland, ami kiszámíthatatlan, meglepetésekkel teli, de biztos a megérkezés.

Elsősorban igehirdetőnek tartom magamat, szeretem is csinálni. Hiszem, hogy Isten Igéje élő és ható,  összetör, de be is kötöz, megöl és életre kelt. Megváltoztatja a világot, s benne engem is.

Köszönöm a lehetőséget, hogy ezen a nyáron köztetek is hirdethetem Krisztust.

Imádkozzatok értem, hogy alkalmatlan eszközként fel tudjam nektek mutatni a bennem élő Krisztust!

Hozák Viktor, esti evangelizáció

Hozák Viktor, esti evangelizáció

Hozák Viktor vagyok, 1987-ben születtem Komáromban. Református vagyok. Ebben a közösségben lett nyilvánvalóvá számomra Isten mindent felülmúló kegyelme. Bátyám és édesanyám megtérését követően több felekezetet és közösséget megismerhettem. A komáromi református gyülekezetbe csöppenve éreztem meg Isten elhívó szavát. Ebben a közösségben kaptam elhívást a lelkészi szolgálatra is. A teológiát Komáromban végeztem, és egy nem véletlen teológustalálkozó alkalmával ismerhettem meg a feleségemet. Két fiúgyermeket kaptunk az Úrtól. A szolgálatban és az életben sok bizonytalanságot élek meg. Ezáltal arra tanít Isten, hogy ne magamra, hanem Őreá bízzam minden dolgomat. Életem meghatározó igéje: „De ő ezt mondta nekem: »Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz.« Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem” (2Kor 12,9). Kérlek, imádkozz az esti evangelizációért.

Bizonyságtevők

---
Kudrna Mária

Kudrna Mária

Kudrna Mária vagyok a padányi gyülekezetből, 42 éves, egy 16 éves lány édesanyja. Középiskolás tanulmányaim végeztével teológiát hallgattam, ezután a komáromi református gyülekezet segédlelkészeként diakónus lelkészként szolgáltam főleg idősek és betegek között. A szociális vonalon továbbhaladva hivatásos nevelőszülőként férjemmel nyolc évig gondoskodtunk hátrányos szociális helyzetből érkező gyermekekről. Jelenleg két év ausztriai tartózkodás után Nagyölveden élek és dolgozom szociális munkásként. Szeretek olvasni, utazni, jó barátok közt lenni, mélyeket beszélgetni, nagyokat nevetni.

Böszörményi Tamás

Böszörményi Tamás

Manapság még mindig ezerrel dübörögnek a szuperhősfilmek. Bizonyára neked is megvan a kedvenced. Nekem Deadpool az! Deadpoolnak nincsenek menő kütyüi mint Batmannek, nem lő lézert a szeme mint Supermané, és még fele olyan kockás hassal sem büszkélkedik mint Amerika Kapitány. Viszont képes minden lövés, szúrás, széttrancsírozás után meggyógyulni és talpra állni. Bár fájdalmat azért érez, nem is azonnal regenerálódik, de megy neki. Valójában pont olyan, mint te vagy én, csupán minden nyavajából képes felépülni.

Amikor olvasom a Bibliámat, mindig eszembe jut, hogy nem csupán a mozivásznon, de az életemen belül is van egy nagyon komoly szuperhős. Ő Jézus Krisztus! Jézus pedig annyira jó fej, hogy nekem adja Deadpool képességét, csak mert szeret, és én is őt. „Bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy miután meghaltunk a bűnöknek, az igazságnak éljünk: az ő sebei által gyógyultok meg.” (1Pt 2,24)

„Az ő sebei által gyógyultok meg”, aláhúzva! – csak hogy vágjátok.

Jézus tehát azért halt meg, azért hagyta magát megsebezni, hogy én meg te meggyógyuljunk általa. Belegondolva talàn te is érezted màr a fàjdalmàt annak, ahogyan egy jól irányzott mondat 9 mm-es töltényével keresztüllőttek, és valószínű, az is brutálisan kemény volt számodra, amikor a szeretetlenség nindzsakardjával összekaszabolták a szívedet. Aztán spriccelt a könny meg a vér mindenfele, mint egy valamirevaló Tarantino-filmben. De a jó hír az, hogy meg tudunk gyógyulni! Bizony, Te is képes vagy rá! Mert Krisztus sebei mögött ott az Isten hallatlanul nagy szeretete, ami minden sérülésünket és zúzódásunkat képes begyógyítani. Az én szívemen is vannak forradások és hegek, amelyek mind-mind arra emlékeztetnek, hogy gyógyulgatok. De erről majd még később mesélek nektek.

Egyébként Nagykövesden és Kiskövesden paposkodom. Jelenleg egyedül lakom be a nagykövesdi parókiát, de nem vagyok magányos. Leginkább a zenében, a természetben és az őszinte emberi pillanatokban fedezem fel Isten elrejtett ujjlenyomatát.

Varga Barbara

Varga Barbara

Sziasztok, Varga Barbi vagyok.

A Vály-völgy első piciny falujából származom, Kálosáról. Szülőfalum gyülekezetében konfirmáltam pontosan 10 évvel ezelőtt, amelynek néhány éve kántora is vagyok. A gimnáziumot Tornalján, az egyetemet Budapesten végeztem. Elég éles volt a váltás a helyszínek között, de Istennek hála egyszer sem sikerült olyannyira eltévednem, hogy ne találtam volna vissza a kollégiumba.

Jelenleg gyógypedagógusként dolgozom Egerben, immáron második éve. Mindig összekevernek a gyógytornásszal, gyógymasszőrrel, ezért előre szólok, hogy nem, senki nyakát, vagy hátát nem fogom megmasszírozni, egy beállt csípővel sem tudok mit kezdeni, viszont hallássérült gyermekek fejlesztését örömmel vállalom.

Sosem gondoltam volna, hogy az Úr ezt a hivatást szánja nekem. Gyermekként arról álmodoztam, hogy majd a nagynéném nyomdokaiba lépek, és színésznő lesz belőlem, de életem legjobb döntése volt, amikor Isten kezébe tettem az életemet, és hagytam, hogy egyengesse ösvényeimet, hiszen sokkal jobban tudja, milyen vagyok és mi jó nekem. Mások megsegítése mindig is közel állt hozzám, mert ilyenkor lehetőséget kapok továbbadni a Krisztusban kapott hatalmas szeretetet. Úgy érzem, ezen a terepen szolgálhatok mások felé, és a tálentumaimat is kamatoztatni tudom.

Természetesen az én életem is olyan, mint egy szinuszgörbe: egyszer fent, egyszer lent, viszont arra törekszem, hogy se a mélységben, se a magasságban ne kerüljek távol Istentől. Jó tudni azt, hogy Ő mindent kézben tart, és nem csak a legnehezebb, de a legboldogabb percekben is mellettem van.

Magamról még annyit, hogy szeretem a zenét, a könyveket, a természetet, a zöld színt, valamint szeretek mosolyogni és mosolyt csalni más arcára, mert „aki mást felüdít, maga is felüdül” (Péld. 11,25).

Hálás vagyok Istennek, hogy késszé tesz a szolgálatra, hogy az Ő országának építésében részt vehetek, és még annál is hálásabb vagyok ajándékaiért, amelyek közül a legdrágábbak a keresztgyermekeim.

Délutáni előadások

---
Ambrus Benedek

Ambrus Benedek vagyok, egy hatgyerekes család 4. gyermeke. Sárospatak mellett élek egy tanyán. Kiskorom óta olyan szemléletben nevelkedek, ami megtanított harmóniában élni a természettel és barátságban az állatokkal. Nagyon fontosnak tartom, hogy a mai fiatalokhoz is eljusson az a biztatás, hogy van más életforma is, mint a nagyvárosi lét. A legtöbben úgy képzelik, hogy a városból vidékre, faluba vagy tanyára költözés nagy erőfeszítésekkel és lemondásokkal jár. 

Én viszont egészen másképp közelítem meg ezt a dolgot. Előadásomban arról szeretnék mesélni, hogy mennyivel gazdagabb tapasztalatok, „tudás” és kiáradó öröm birtokosa lesz az ember, aki az urbánus világtól való elszakadást, illetve függetlenséget választja.

Akik a váltáson szívesen gondolkodnának velem együtt, azoknak a következő gondolatokat pakolnám bele a lelki tarisznyájába: pozitív hozadékai a vidéki életnek, újféle örömforrások, technikák, megoldások.

Harmathy Balázs

Mit szólnál ahhoz, ha kinyitnád a Bibliádat, és rögtön az első oldalon saját magadat látnád?

Én nemrég megtapasztaltam ezt, elég fura érzés még most is. Talán nem is fogtam fel mire vállalkozom, amikor megkerestek azzal, hogy nem készíteném-e el a Biblia Nekedhez tartozó 30 darab videót. De azt hiszem, ez az egyik legjobb munkám, amit eddigi életemben kaptam.

Balázs vagyok, egy 22 éves srác Szentendréről. Videók és fotók készítéséből élek.

Most szeretném megosztani veled, hogy hogyan készül ehhez a Bibliához egy videó, mennyi munka van vele, milyen kihívásokkal találkoztam a készítésük során. Beszélgetünk még néhány másik projektemről, arról, hogyan lehet Istent szolgálni a videók készítésén keresztül.

Ha szeretsz vagy szeretnél videózással foglalkozni, itt a helyed, de ha semmi közöd hozzá, akkor is érdekes lehet számodra.

Kaszmán-Saróka Liliána

Előadás címe: Mindennek megvan a maga ideje…

„Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.” (Préd 3,1) …avagy mi kell ahhoz, hogy jól bánjunk az időnkkel, a feladatainkkal? Hogyan kerekedjünk felül a jól hangzó, de sokszor használhatatlan időgazdálkodási tippeken és motivációs idézeteken? Hogyan alakítsuk ki azt a megfelelő hozzáállást, mellyel tudatosan tudunk jelen lenni a mindennapok során? Milyen mindennapos szokásokkal tudjuk támogatni az előrehaladásunkat?

Ezeket a kérdéseket járja körül Kaszmán-Saróka Liliána, aki mindennapjaiban igyekszik az energiáit úgy csoportosítani, hogy helyt tudjon állni tanári szerepében, tréneri szerepében a Tandem n.o. szervezetben, az Estendøn zenekarban énekesként, szövegíróként és zenekarvezetőként.

Képernyőidő

Otthon megtanultunk illedelmesen viselkedni, szabályosan közlekedni, vagy épp háztartást vezetni. De ki tanít meg minket megfelelni a digitális jelen új kihívásainak?

Gyere, és nézzünk szembe mindazzal, ami a hétköznapjaink tabui közé tartozik – egy őszinte beszélgetés a képernyőidőről. Miért ragadunk a képernyő előtt? Hol ad hozzá az életünkhöz, és mivel lopja meg a napjainkat? Bármilyen is a viszonyod az eszközeidhez, itt a helyed!

 

Horváth Dávid

Közösségi ember. Hivatalos végzettsége szerint szociológus. Előbb az értékesítés offline részébe kóstolt bele, majd még egyetem alatt egy webshop tulajdonosaként találta magát. Így vált online marketinges szakemberré akkor, amikor ezt még a legnagyobb álláskereső portálok sem kezelték külön szakmaként. Mindezek mellett több mint tíz évet töltött ifjúsági szervezet önkénteseként, és ezt a jó szokását azóta sem adta fel.

Az elmúlt években szabadúszó marketingesként segített kis és közepes vállalkozások online marketingstratégia-tervezésében és -kivitelezésében. Emellett jelenleg tréner és előadó, akinek kutatási területe a digitális tér és az online marketing egyénre és generációkra gyakorolt hatása. Legyenek bármilyen sűrűek is a napjai, egy személyes beszélgetésre mindig van ideje. Meggyőződése, hogy a leggyümölcsözőbb befektetésünk mindig az egymás életében való jelenlét.

 

Acsay Jonatán

Acsay Jonatán, ahogy legtöbben ismerik Jonny, több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik ifjúsági önkéntes munka területén. Közben értékesítőként helyezkedett el, később HR-tanácsadással foglalkozott Magyarország vezető HR-szolgáltatójánál. 

Mindemellett elvégzett egy nemzetközileg elismert coaching- és vezetőfejlesztői képzést, ahol a középiskolás korosztály coachinglehetőségeit kutatta. Több mint 100 megoldásfókuszú vezetett beszélgetés van a háta mögött, nagyrészt a fiatalabb korosztályból származó ügyfelekkel. Saját generációs élménye, hogy már gyerekként érintett volt a digitális világ térhódításában. Ennek pozitív és negatív tapasztalatai megfelelő alapot teremtettek a következő generációk segítségére. Szenvedélyesen elkötelezett a tizenéves korosztály fejlesztésében és sikeressé tételében.

Kristóf Bálint

Kristóf Bálint a nevem. A felvidéki Rozsnyón születtem, s a közeli Dernő községben nevelkedtem. Általános iskolás ismereteimet a Rozsnyói Református Egyházközség alapiskolájában sajátítottam el, ahol számos sokrétű impulzus ért művészetről, közösségről, hitről, elmélkedésről. Középiskolás tanulmányaimat a kassai Márai Sándor MTNy Gimnázium és Alapiskola falai között folytattam, ahol a művészettel való kapcsolatom egyre csak erősödött – legyen szó zenéről, irodalomról, színházról. Mindemellett párhuzamosan végig jelen volt, s mind a mai napig meghatározó szerepet tölt be életemben a néptánc, népzene. Mivel néptáncos családba születtem, magától értetődő természetességgel nevelődtem bele a néptánc szeretetébe, művelésébe. Ma a Magyar Táncművészeti Egyetem néptánc szakirányú hallgatója vagyok, a Borostyán Néptáncműhely táncoktatója, a Sajó Banda zenekarvezető prímása – így szövi át mindennapjaimat a népi kultúra: közösség, művészet, alkotás, hagyomány, fejlődés, tanulás. Éppen ezért, szívesen tanítok neked is pár alaplépést és mozdulatot, abból a gazdag néptáncörökségből, aminek a világa engem teljesen magával ragadott.

Munch

A Munch az első olyan magyar fejlesztésű platform, melyen keresztül több mint 250 étterem, pékség, bolt és szálloda kedvezményesen értékesíti az el nem adott, de jó minőségű ételeit. A Munch célja az ételpazarlás visszaszorítása és ezáltal a fenntartható, felelős vendéglátás és a társadalmi felelősségvállalás népszerűsítése. A Munch segítségével bárki felelős ételmentő lehet, hiszen olyan ételeket tud megvenni, amik egyébként a kukában végeznék.

Nagy György

Nagy György vagyok, mindenki Gyurija. Gömör egyik legszebb falujában, Várhosszúréten tevékenykedem. Ha meglátsz az utcán, és kicsit sántítok, az nem azért van, mert meghúztam a lábam foci közben, hanem mert 2001-ben volt egy nagy balesetem, aminek következtében lebénult a bal oldalam. Állítólag tolókocsiban kellene ülnöm, és sajnálkozva mesélni a történteket. Mivel kiskoromtól kezdve közösségi ember voltam, elképzelhetetlen volt számomra ez a lehetőség. Azóta már, ahogy mi, hosszúrétiek mondjuk, sok víz lefolyt a Csermosnyán. Megépült a Gömöri Kézművesek Társulásának alkotóháza, ahol elnöki szerepet töltök be. Számos gyermektábort, felnőttképzést, vásárt, gasztrofesztivált és egyéb programot szervezünk társaimmal. Próbáljuk segíteni az alkotó és alkotni vágyó gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Jó látni, hogy az idén 20 éves gyermektáborunk oktatóinak nagy része maga is táborozóként kezdte pályafutását. Ez is azt igazolja, hogy van értelme a munkánknak. Várhosszúrét számomra a világ közepe.

Tomojka Vojtko Béla

Ez nem elmélet! Nálam ez a valóság!

Tomojka Vojtko Béla vagyok. Szlovákia legkeletibb régiójában, a magyar–szlovák–ukrán hármashatár közvetlen közelében, a Bodrogközben születtem, itt is élek a feleségemmel és két fiúgyermekemmel. Operatőr vagyok, feleségemmel több magyar szerkesztőség tudósítói párosát alkotjuk.

Családommal egy olyan háztartásban élünk, ahol ugyan mi is élvezzük a 21. század nyújtotta sok-sok kényelmet, emellett azonban nagyon fontos, hogy környezettudatosan éljük a mindennapjainkat, és arra törekszünk, hogy az ökolábnyomunk minél kisebb legyen. Amíg más ingatlanokba fektet és úgy próbálja biztosítani a saját és családja jövőjét, a mi meggyőződésünk azonban, hogy a megújuló energia kihasználása az egyik legjobb befektetés a jövőbe.

Ha Te is szeretnéd, hogy a megújuló energia előállítása a mindennapjaidban ott legyen, ha Te is zöldenergiával akarsz autózni, ha azt szeretnéd, hogy a kipufogógáz a múlté legyen, ha vágysz egy tisztább, élhetőbb élettérre, s mindemellett szívesen törekednél arra, hogy a szén-dioxid-lábnyomod minél kisebb legyen, ha hiszed, hogy zöldebbé tudod tenni a világot, mindenképpen tarts velem az ÉlesztŐ-n!

Faültetéssel kezdtem. Mára a háztartásomat csaknem 100 százalékban napenergiával látom el. Mindezt 4 lépcsőben sikerült ezidáig megvalósítanom.

A 2017-es év mérföldkő volt az életemben a zöldenergia felhasználása terén.  Azóta sikerült teljes mértékben búcsút mondanom a belső égésű motorok használatának. Így az üzemanyagköltségünket havi 350 euróról nem egész 20 euróra csökkentettem. Ne higgyétek, hogy varázslat, a nevem sem David Copperfield, ennek ellenére eltüntettem a károsanyag-kibocsátást az életemből, csaknem 100 százalékban környezet- és pénztárcabarát megoldásokra váltottam. 

Mára 83 százalékban az általam előállított energiát használom a háztartásomban. A maradék 17 százalékot pedig épp idén júniustól sikerült megvalósítanom: egy olyan szolgáltatóra váltottam, amely kizárólag zöldenergiát biztosít, tehát a háztartásomba befolyó energia csakis Szlovákiában előállított megújuló energiaforrásból származik. 

Ha Téged is zavar a szélsőséges időjárás, és hiszed, hogy ezen Te is tudsz segíteni, akkor itt a helyed! 

Várlak a „Nem jövő! Valóság!” című előadásomon az idei ÉlesztŐ-n!

Veres Péter

Veres Péter vagyok, idén éppen 40 éves. Az elmúlt negyven évemben sok minden nagyobb és kisebb jelentőségű esemény történt az életemben. Most csak a jelentősebbek közül hadd emeljek ki néhányat. A legfontosabb, és ami mindent megváltoztatott és meghatározott, az az volt, amikor 1997 nyarán vendégül láttuk a Dunaharasztiból érkező ificsoportot az anyagyülekezetem kötelékében. Az itt zajló találkozások és beszélgetések, élmények és hatások erőteljes indulást jelentettek számomra Isten felé. A következő ifialkalmon Bartimeus története szíven talált, onnan kezdődően határozott léptekkel és életre szóló döntésekkel indultam tovább – immáron Istennel – az életem útján.

A gimis éveimet a Debreceni Refiben töltöttem, majd onnan nem az én tervezésem, hanem az Úr vezetése lett az igaz, így nem az Agráregyetemre, hanem a Teológiára mentem továbbtanulni (a felvételi néhány napja alatt értettem meg és fogadtam el Istenünk vezetését, hogy lelkipásztorrá legyek). Itt ismertem meg 2000-ben azt a lányt, akit annyira megszerettem, hogy miután Isten is beleegyezett, elvettem feleségül 2003. július 19-én. Négy szép lányt kaptunk házasságunkba ajándékba Teremtőnktől. 2004-ben Dorkát, 2006-ban Bogit, 2008-ban Krisztit és 2012-ben Katinkát.

2004-ben a Monor-Nagytemplomi Református Gyülekezetbe kerültünk segédlelkésznek, majd a lelkésszé szentelésem után még maradtunk ebben a gyülekezetben beosztott lelkészként 5 évet. 2010-ben Istenünk útnak indított bennünket az addig nagyon megszeretett gyülekezetből, de tudtuk, új utunk van és a legjobb, ha hallgatunk bölcs Istenünkre, és megyünk a kezét fogva. Így kerültünk 2010. szeptember 1-től a Gávai Gyülekezeti Körzetbe, ahol most 5 kis gyülekezet tartozik hozzánk.

A hívő életem fejlődéséhez és a tanulási folyamatához az Úr a Refiszt használta fel hosszú éveken át, ahol először mint résztvevő hallgattam és szívtam magamba az Ige tanításait, majd szolgáló lettem ebben a közösségben, és több éven át Refisz-lelkészként is erősítettem a csapatot. Több mint 15 évet éltem meg így a Refiszben. Itt láttam meg, hogy Isten a fiatalok közötti szolgálat talentumait adta meg számomra, amit azóta itt a Nyírségi Református Egyházmegyében is igyekszem kamatoztatni a szolgáló kis csapatunkban nagy örömmel és hálaadással.

Kedvenceim a lovak, Isten kegyelméből kettőt is tarthatunk otthon.

Istennek hála, boldog és biztonságos életem/életünk van. Ezért nap mint nap csak azt tudom mondani, hogy SDG!

Állandó programok

---
Imasátor

Hogy mi az imasátor? A béke szigete: akkor is, ha feldúlva jössz, és akkor is, ha csendesen. Akkor is, ha úgy érzed, kell valaki, aki csak meghallgat, és akkor is, ha kérdéseid vannak. Menj be, mert ez az ÉlesztŐ szent sátra, ha úgy tetszik a Szentek Szentje. S ami a legjobb, hogy bármikor mehetsz, ha úgy érzed, elvonulnál a tábor zajától.

A tábor jó, hiszen kell az öröm, a vidámság, a barátok, a beszélgetések, a kirándulások, kell a dicsőítés, a finom ételek – de mit sem ér mindez, ha nem lesz az Istennel egyedül eltöltött csendességed. Adj időt a lelkednek megérkezni a tábor mondanivalójához! Engedd, hogy az Úr magához hívjon és megszólítson! Engedd, hogy kimutassa magát, és az Ő akaratát feketén-fehéren!

Imaséta: néhány állomásból álló út, melyre az Úr hív. Lépj be az imasátorba, indulj el a nagy utazásra, s jöjj ki megújult lélekkel!

Imaszoba: a te Gecsemáné-kerted, ahova elvonulhatsz, s találkozhatsz Vele. Ő mindig vár!

Imalánc: csütörtök reggeltől péntek reggelig tartó folyamatos magasztalás, dicsőítés, bűnbánat, könyörgés. Légy részese a buzgó imádkozásnak, iratkozz fel a neked legmegfelelőbb időpontra az imasátor bejáratánál!

Imaszolgálat: az esti áhítatok és dicsőítések alatt kereshetsz minket, ha szeretnél valakivel imádkozni, vagy szeretnéd, hogy valaki imádkozzon érted. Gyere bátran!

Meghallgatlak

Az elmúlt hónapok megpróbáltatásai mindannyiunkra hatással voltak. Az online tér nem természetes jelenléte megfosztott minket a személyes beszélgetésektől – egy olyan természetes folyamattól, amire szükségünk van. Isten arra bátorít minket Péter első levelében, hogy minden gondunkat Őreá vessük, mert Neki gondja van ránk.

Az evangélium arról szól, hogy Isten elfogad és szeret minket, sőt gyermekeinek nevez. Jézusban nyilvánul meg az irántunk való elfogadása, szeretete és együttérzése. Jézus megindul a mi erőtlenségeinken, hiszen Ő hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben. Ezért járulhatunk hozzá bizalommal, hogy irgalmat nyerjünk és kegyelmet találjunk életünkre.

Ha úgy érzed, hogy vágysz egy oldott, őszinte beszélgetésre valakivel, aki meghallgat téged, és értő figyelemmel kíséri mondanivalódat, tedd meg bátran ezt a lépést az idei ÉlesztŐ-n.

A segítői szakemberek által nyílik erre lehetőséged. A helyszínen kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbb időpontot a lehetőségek közül. Egy beszélgetés 50 perces, természetesen az ott elhangzottak nem kerülnek ki, hiszen a titoktartás kötelez minket. A találkozás helyszíne az imasátor, onnan bárhová lehet menni, ahol jól érzed magad és csend van. Oda, ahol csakis Isten lesz a csendes hallgatója a beszélgetésnek és láthatatlan résztvevője az együttlétnek.

Zenekarok

---
Dics-Action

Áldást, békességet! 😊

Mi vagyunk a Dics-Action, a Komáromi Református Egyházközség dicsőítő csapata. Hét tagból áll a csapatunk, amely kisebb kihagyás után öt éve újból megkezdte szolgálatát. 

Rendszeresen szolgálunk a komáromi és a környező gyülekezetekben. Részt vettünk Debrecenben az Egység napján és a Csillagponton is, viszont hazai pályán az Élesztőn még nem szolgáltunk, éppen ezért vagyunk hálásak Istennek a lehetőségért, hogy a pénteki alkalmon együtt dicsőíthetjük az Urat.

Karcsa parti

„Jó dolog dicsérni az Urat, és éneket mondani a te nevednek, oh Felséges!” (Zsolt 92,1)

A karcsa parti dicsőítő zenekar hat éve alakult 5 taggal, azóta kibővült új tagokkal és hangszerekkel egyaránt. A zenekar különböző egyházi, világi, hazai és külföldi alkalmakon vesz részt, pl. zenés istentiszteleteken, esküvőkön, keresztelőkön, családi napokon, ünnepi alkalmakon, ifjúsági rendezvényeken. Repertoárunkban szerepelnek énekeskönyvi és ifjúsági énekek, megzenésített versek is.

Az énekeket különböző hangszerekkel kísérjük, néha sajátos ritmusban dolgozzuk át. Célunk, hogy mindenkinek megmutassuk a zenén és éneken keresztül Isten szeretetét, fiataloknak és időseknek egyaránt.