5. nap – „Isten visszahódította szívemet”

Kérdésre válaszok, mosolyra mosolyok, közeledésre közeledés, bűnre kegyelem – ezek voltak az idei ÉlesztŐ legfontosabb, megerősítő tapasztalatai. Alig öt nap alatt is nagyon hosszú utat jártak be a találkozó résztvevői, hogy aztán mindezt továbbadhassák saját közösségeikben. Így válhat valósággá a záróistentisztelet üzenete: eljött a szavak nélküli igehirdetés ideje.

„Úgy érkeztem ide, hogy tudtam, letértem a hitem útjáról. Amikor az első előadáson elhangzott az a kérdés, mit jelent számomra Krisztus, nem tudtam mit mondani” – vallja Juhász Diana Daniella. Aztán ahogy teltek a napok és időről időre ugyanezzel a kérdéssel szembesült, valami megváltozott: „Az egyik kiscsoportos beszélgetés után ki tudtam mondani, hogy valójában nem tudom, ki ő, de szeretném megismerni. Ez a pár nap a helyes útra terelt, már csak el kell indulnom rajta.”

Ilyen és ehhez hasonló áldott pillanatok jellemezték az idei ÉlesztŐ-t, ahol felvidék református fiataljai végre személyesen is találkozhattak, hogy együtt gondolkodjanak életük fontos kérdéseiről. Öt napon, előadásokon és áhítatokon keresztül juthattak közelebb egymáshoz, egyházunkhoz – és leginkább Istenhez.

A teljes beszámolót a itt olvashatod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.