II. Előkészítő hétvége

Talán nem sok információ jutott el még a nagyközönség számára,  de valójában már javában folyik az ÉlesztŐ szervezése!

A szervező stáb Rimaszombatban találkozott április 13-15. között. Ennek az eseménynek a  még szinte ropogósan új Csillagház adott otthont, amire egyébként méltán lehet büszke egyházunk.

A csapatnak ez volt a második személyes találkozása az ÉlesztŐ előtt. Szakmai segítséget Bogyó András adott. Ő részese volt a Csillagpont szervező csapatának, így hasznos és gyakorlati tanácsokkal látta el az ÉlesztŐ szervezői gárdáját, amiért a csapat nagyon hálás is volt.

A hétvégi találkozón képviseltették magukat mind a keleti, mind a nyugat végek. A fizikai távolság néha ugyan megnehezíti a szervezést és a kommunikációt, de a webes felületek, és a folyamatos telefonos és e-mailes kapcsolat nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a szervezés ne álljon le.

A hétvége programjának oroszlánrésze persze a tervezésről szólt. A munkacsoportok megvitatták, hogy hol tartanak a munkával, mit sikerült elvégezni, és mi maradt még, hogyan sikerül tartani az ütemtervet, és mit kell módosítani. Ezek után persze nagy körben is megvitatásra kerültek az eredmények, tervek, gondolatok. És ötletekből bizony volt is elég, így a tábor nagyon érdekesnek ígérkezik.

Az egyik legérdekesebb programpont az volt, amikor Édes Erzsébet, az ÉlesztŐ főkoordinátora bemutatta a képeket, amelyeket a táborhelyen készítettek a terepszemle alkalmával. A képek bemutatása után pedig ismertette, hogy melyik tevékenységet és programpontot hova álmodták meg. Izgalmas volt látni a képeket és elképzelni, hogy hogyan töltik majd meg élettel a teret az ÉlesztŐ táborozói.

A hétvége talán legjobb programja (értsd építő/lélekemelő) mégsem a tervezés vagy a kötetlen program voltak. Az esti dicsőítések és bizonyságtételek voltak, amik talán a legjobban összekötötték a szervezői gárdát. A szervezés számtalan akadályba ütközik, és a harc, mint tudjuk nem hús és vér ellen folyik. Ezért nagyon fontos, hogy megmaradjon és mélyülhessen a kapcsolat a Megváltónkkal. Meggyőződésünk, hogy ez nélkül nem lehet jó tábort szervezni.

Szabó Andris

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.