„Mert időnként angyal szálla a tóra, és felzavará a vizet: a ki tehát először lépett bele a víz felzavarása után, meggyógyult, akárminémű betegségben volt.“ (Jn 5,4)

Teljes textus: Jn 5, 1–10

Kedves Barátaim!

Remélem mindenki jól van, bírjátok a strapát és sok örömötök van a mai napon. Napról napra szembesülünk a negatív hírekkel, melyek bizonytalanságot szülnek életünkben. Isten igéje az, mely szilárd alapot nyújt számunkra.

Egyik kedvenc bibliai történetem, amikor Jézus beteget gyógyít szombaton a Bethesda tavánál. A történetből láthatjuk, hogy milyen kiszolgáltatottnak érzi magát a harmincnyolc éve beteg ember. Ezt az állapotot én nagyon jól át tudom érezni, hisz benne élek. A szükség mindig jelen van, mert kell a segítség, de sokszor nincs emberem. A béna embert váratlanul éri a kérdés: „Akarsz-e meggyógyulni?” Aki már régóta beteg, az nem számol azzal, hogy megváltozhat az élete. Reménye szép lassan elfogy. Ebben a nehéz, reménytelen helyzetben jelenik meg Jézus.

Ez történt az én életemben is. Jézus még egy beteg ember életét is új alapokra tudja helyezni. A jézusi szó folyamatosan formál, hív a követésre és reményt ad minden időben. Örülök annak, hogy Jézus megkeresett és kegyelméből munkatársává válhattam én is.

Áldás rátok!

Tankó Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.