#3 Semmi felől ne aggódjatok

„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok.“ (Jer 29,11)

Talán nem kell magyaráznom azt az állapotot, amikor túl nagy a világ súlya. Amikor azt hiszed, mindez rád szakad. Amikor úgy érzed, minden bizonytalan körülötted. Negatív hírek jönnek mindenhonnan, amelyek egyre lejjebb tuszakolnak. Aggódsz – a múltad miatt, a hibáid miatt, amiket elkövettél, s a tettek miatt, amiket nem cselekedtél meg; a jelen miatt, mert úgy érzed, semmi nem sikerül, s lassan ki se léphetsz a házból, mert vagy a betegségek, vagy a háború miatt rettegsz; a jövő miatt, hiszen a hőség már szinte elviselhetetlen, szárazság van, az árak mindenhol egyre emelkednek, s nem tudod, mihez kezdj a jövőben, hogy alapíts így családot, vagy épp tartsd fenn a meglévőt?!

Annyi minden miatt tudunk aggódni, bevallom, az utóbbi időben én is sokat teszem. Nehéz a sötétségből kimászni. Van azonban egy keskeny út, melyen mécsesek vezetnek az örök világosság felé. Ez az út Jézus, az Ő igéje a mécses. Minden nap megajándékoz minket kegyelmével, hittel és az Ő erejét adja nekünk. A bizonytalan világban a mi Atyánk a biztos pont. Akihez szólhatunk, aki meghallgat minket, és válaszol a mi esedezéseinkre.

A helyünk már el van készítve a mennyben. Az aggodalom pedig ott ér véget, ahol a hit kezdődik.

Csobády Csilla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.