Manna – 2021. július 3.

Ezüstharsonák

„Fújjátok meg ezeket a harsonákat az öröm napjain, az ünnepeken és a hónapok kezdetén, amikor égőáldozataitokat és békeáldozataitokat bemutatjátok, és emlékeztetni fogják Istent rátok. Én, az Úr vagyok a ti Istenetek.” (4 Mózes 10,10)

Erőteljes, mindenen áttörő hang. Harsogás. Éles ütem.

Harsonák, melyek emlékeztetik Istent.

Olyan harsonák voltak ezek, melyek több feladatot is betöltöttek: összehívtak, hadrendbe sorakoztattak, elindítottak, végül pedig ünnepeltettek. Legfőképp pedig emlékeztettek. Isten terve és utasítása szerint. 

Elgondolkodtatott, hogy mik lehetnek ezek a harsonák a mi életünkben, amelyek mozgósítanak, egybegyűjtenek, és jelentőséget adnak ünnepeinknek. Emlékeztetik Istent mireánk. 

Úgy gondolom, hogy a legfőbb harsonák a mi imáink. Jézus által Istenhez kiáltó hangunk felerősödik, éles üteművé, hegyeket mozgató erővé válik. Az ima az, ami hadrendbe állíthatja közösségünket, elindíthat a szolgálatba, és ünnepeinket a hála forrásává teheti. 

„Ha hadba indultok majd országotokban a benneteket szorongató ellenség ellen, akkor is ezekkel a harsonákkal fújjatok riadót: akkor majd megemlékezik rólatok Istenetek, az Úr, és megszabadultok ellenségeitektől.” (4 Mózes 10,9)


Ima

Köszönjük Uram, a harsonát, az ima lehetőségét, hogy megszólíthatunk. Köszönjük, hogy megemlékezel rólunk. Köszönjük, hogy megszabadítasz ellenségeinktől. Áldott légy, hogy nem hagysz egyedül bennünket, betöltöd minden szükségünket. Tölts meg bennünket örömmel és hálával minden napon. Ámen

Édes Erzsébet

Fotó: Loksa Melinda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.