Manna – 2021. július 4.

Éberség az imában

 „Legyetek éberek, és imádkozzatok minden időben, hogy el tudjátok kerülni mindezeket, amik bekövetkeznek, és megállhassatok az Emberfia előtt!” (Lukács 21,36)

Az utóbbi több mint egy évben több szempontból is összezavarodott a világ, benne az ember. A közösségi médiában sok ellentmondásos cikk, komment jelenik meg, aminek sokszor agresszív következményei vannak a virtuális kommunikációban. Sajnos ahhoz, hogy mi zajlik a világban, csak a közösségi médián keresztül juthatunk hozzá. Nagyon felkapott kiállni az modernnek mondott korszellemek törekvései mellett. Érzékenyítik a világot arra, ami bűn. És ezt szépen, fokozatosan teszik. Ahogy a kígyó is tette Évával, mikor a gyümölcsöt kínálgatta. Nem feketén-fehéren, hanem köré csavarodott. A szavai köré, a lelke köré. Ahogy ezt a világ is teszi a mi lelkünkkel. Vagy tenné. Nem különös az, hogy mikor Jézus kiállt az emberek elé feketén- fehéren elmondta az igazságot? Ami tényleg az igazság. A világ és benne a Sátán pedig érzékenyíti a lelkünket mindenre, ami nem fekete-fehér, hanem szivárványszínű… Ráadásul, ha valaki kiáll az Isten igéje mellett, mi a bűn és mi nem az, rögtön agresszív kommentáradat lepi el az igazságot. Mintha az ember nem ismerné, nem tudná befogadni ezt a szót. Pedig mi mindannyian bűnösök vagyunk. Te is, én is, a világ is. DE! És itt jön a lényeg. Az Isten kegyelméből van kiút a bűnből. Le kell tenni Elé! Sokszor sajnos csak úgy elmotyogjuk az orrunk alatt bűneinket, vagy talán csak annyit mondunk, „bocsáss meg Uram, ha valamit nem úgy csináltam ma, ahogy az neked tetszik”, vagy „ne haragudj Uram, ha ma bármiben is vétkeztem”. Csodálkozunk, hogy nem érzünk megkönnyebbülést? Mintha tovább égetne minket belülről? Hogyan kéne máshogy? Vedd észre miben vétkeztél és mond ki! Hangosan! Ember-ember között is csak úgy működik a bocsánatkérés és megbocsátás, ha tudjuk mit rontottunk el. Az Istennél miért lenne ez másképp?

Sokszor ijesztő végignézni a világban zajló dolgokon. Ilyenkor úgy érezhetjük, nincs helyünk a Földön. Persze, hogy nincs, hiszen nekünk – akik Jézus által új életet kaptak Istentől – Krisztus készített helyet az Ő országában, ahogy megígérte. DE! Nem véletlenül vagyunk még itt. Küldetésünk van harcolni a világban Krisztusért és Krisztusban a világért. Imaharccal, tusakodással. És ha éppen most még nem is tudsz tenni mást, arra kérlek, imádkozz! Imádkozz ezekért a nehéz dolgokért a világban. Az Istennek van hatalma életeket átformálni, de csak akkor, ha minket eszközökként használhat. És ha ezzel a meggyőződéssel állunk ki a világ elé, teljes békességünk lehet, békesség, amit az Isten ad, így megállhatunk tiszta szívvel az Emberfia előtt. Imádkozz hát! 


Ima

Drága Urunk! Dicsőítünk téged ezért az új napért. Hálásak vagyunk, hogy kegyelmedből ma is felkelhettünk. Köszönjük, hogy mindig megadod azt, amire szükségünk van.  Kérünk, bocsáss meg nekünk, embereknek azért, ha nem a te igéd szerint éljük az életünk, ha sokszor kiforgatjuk, kiskapukat keresünk csak azért, hogy az legyen, amit mi szeretnénk. Bocsásd meg önzőségünket! Atyám Te látod, mi van a világban. Látod, hogy mennyire szétdobál mindent az Ördög. Kérünk Atyánk, változtass életeket! Itt vagyunk Urunk, átadjuk az életünk, használj minket eszközeidként, hogy megismerjen a világ Téged igazán. Ne olyannak lásson a világ, amilyennek akar, hanem amilyen valójában vagy. Ámen

Ének: 274. dicséret – „Ki Istenének átad mindent…”

Gál Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.